Γρήγορο σχολικό δίκτυο, ίντερνετ και εξοπλισμός σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα με κλειστά σχολεία και είναι φανερό ότι οι πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας του πανελλήνιου σχολικού δικτύου δεν αντέχουν το φόρτο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται κάθε μέρα γιατί τα συστήματα συνεχώς πέφτουν. Πολλοί απογοητεύονται και χάνεται πολύτιμος χρόνος και ενθουσιασμός. Κάποιοι στρέφονται σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες πλατφόρμες, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το σχολικό δίκτυο. Ακόμη, υπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που δε διαθέτουν στο σπίτι τους αρκετά γρήγορο ίντερνετ, ούτε κατάλληλο εξοπλισμό (pc ή τάμπλετ, εκτυπωτή), όποτε δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν, ακόμη κι αν βελτιωθεί η ταχύτητα του σχολικού δικτύου.

Δεδομένου ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες ακόμη (επτά συνολικά), ίσως και πολύ περισσότερες, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης των επιδημιολόγων, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ εύκολο να αποκτήσουν όλοι γρήγορο ίντερνετ, όπου υπάρχει έτοιμη υποδομή. Αρκεί μια απόφαση του κράτους και εντολή στους παρόχους. Το ίδιο και ο απαραίτητος εξοπλισμός για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το σχολικό δίκτυο. Είναι τεχνικά εφικτό. Απαιτείται πολιτική απόφαση.

Ας την απαιτήσουμε χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Ας γίνει η δυσκολία που βιώνουμε ευκαιρία για να πάει μερικά βήματα μπροστά η υποδομή της ελληνικής εκπαίδευσης.

Υπογράψτε αυτό το ψήφισμα

By signing, I authorize Evangelos Batris to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.







Διαφήμιση επί πληρωμή

Θα διαφημίσουμε αυτό το ψήφισμα σε 3000 άτομα.

Μάθετε περισσότερα...